Gelezen in Tuinhulpje #11...
December 2024
- 600 gram spruitjes
- 2 lente-uitjes
- 200 gram aardappelen
- 3 worteltjes
- 1 el. olie
- 500 ml. Groentebouillon (glutenvrij)
- 220 gram kalkoenfilet
- peper en zout
- nootmuskaat
- 1 el. gehakte peterselie.
Spruitjesschotel met kalkoen...
Een heerlijk december gerecht voor 2 personen, gluten- en suikervrij, bereidingstijd 40 minuten
Bereiding:
Maak de spruitjes schoon en snijd de steelaanzet kruislings in. Was de lente-ui en snijd deze in ringen. Schil de aardappelen en wortels en snijd in blokjes.
Verhit de olie in een pan en bak de spruitjes, lente-ui, wortel en aardappelen ongeveer 2 minuten. Blus af met bouillon en breng aan de kook.
Spoel de kalkoenfilet af, dep droog en snijd in repen.
Doe de kalkoenrepen in de pan erbij en laat ca. 20 minuten garen. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Bestrooi met peterselie en serveer.
Eet smakelijk!